Pressemelding, 23.08.2022

Engøy, Stavanger:
Pynteneset får et etterspurt bofellesskap for mennesker som vil dele tid, plass og opplevelser
Til høsten kommer 34 leiligheter for salg, i et Gaining by Sharing(GbS) -prosjekt med løsninger for, fellesskap, deling og sosial trygghet.

– Dette blir et felleskap med attraktive private boliger organisert rundt innholdsrike, sjenerøse fellesrom der beboerne kan møtes både tilfeldig og planlagt. Prosjektet får ordninger for å dele areal, oppgaver, fasiliteter, utstyr, opplevelser, utgifter og tid.

Denne formen for bofellesskap gir både personlige, miljømessige og økonomiske fordeler, forteller arkitekt i Helen & Hard, Randi H. Augenstein om prosjektet som utvikles i samarbeid mellom Helen & Hard, Gaining by Sharing, Ineo Eiendom og Øgreid Eiendom.

Vekker internasjonal oppmerksomhet

Vindmøllebakken i Stavanger Øst, det første Gaining by Sharing-prosjektet, har de siste årene ønsket velkommen til mange nysgjerrige norske og utenlandske arkitekter, utbyggere og medier. Daglig leder i Gaining by Sharing, Camilla S. Brochmann, forteller om ny oppmerksomhet rundt Pynteneset: – Vi tar med oss de mange gode erfaringene fra Vindmøllebakken. Målet er å tilby mennesker i ulike aldre og livssituasjoner en mulighet til å bo tettere sammen og dele mer, og nyte godt av flotte friområder, sjø og brygge. GbS har blitt kontaktet av to interessenter fra USA som vurderer å flytte til Stavanger og Pynteneset for å oppleve denne måten å bo på, sier Brochmann.

Fakta, Gaining by Sharing:

  • En boligløsning som skal ivareta menneskelige, sosiale og miljømessige behov på en bærekraftig måte.
  • Hver beboer har sin egen private bolig som er noe komprimert, men fullt utstyrt og organisert rundt sjenerøse og inspirerende fellesrom.
  • GbS bofelleskap inneholder en tilrettelagt prosess der kjøper tas med i prosessen for tilpassing, forberedelser og blir kjent med anboer og prosjektet.

Fakta, Pynteneset:

  • Nytt boligområde med over 200 boliger på Engøy i Stavanger.
  • Utbyggere: INEO Eiendom og Øgreid Eiendom med lik andel 50/50.

Kontaktpersoner:

Camilla M. Brochmann
Daglig leder i Gaining by Sharing
Mob: 995 66 667
E-post: cmb@gainingbysharing.no

Roy Klungtvedt
Markedssjef i Ineo Eiendom
Mob: 971 63 999
E-post: roy@ineoeiendom.no