A. Idsøe

Spesialist på kjøtt, pølser og mye mer


I gamle dager kom bønder fra Ryfylke roende gjennom Pyntesundet med lam til slakter Idsøe. Snart er det kanskje din tur til å ankomme pølsemakeren i Verksgata fra sjøveien, men da for å «snope» kjøtt, pølser og alskens delikatesser fra 6. generasjon Idsøe.

Historien forteller dessuten at det hendte bøndene fra Ryfylke leverte lam som ikke hadde vokst seg store og saftige nok for slakterne i Verksgata. Etter håndveiing ble de som ikke holdt mål plukket ut og sendt på beite ute på tuppen av Sølyst, der familien Idsøe hadde et stykke jord. Brekingen kunne helt sikkert høres på Pynteneset.

– Idsøe har et enestående og velfortjent renomme som kjøtt- og pølseforretning, men har i årenes løp blitt mye mer. En naturlig og nødvendig utvikling, forteller Albert Idsøe jr.

– Vi er i dag byens fremste leverandør av varer til fine dining. Kjøtt, særlig lam, er det viktigste, men vi tilbyr også alt fra oljer og krydder til is og konfekt.

Martin Idsøe, 1936.

Foto: Stavanger Byarkiv

– Vi har mange fantastiske lokale leverandører av nisjeprodukter, men også et utmerket nettverk av internasjonale leverandører. Jeg har som filosofi at hvis vi ikke finner de beste produktene her hjemme, så importerer vi, sier Albert.

– Vi selger mel, krydder, oster og sauser som tilfredsstiller selv den mest kresne pizzabakeren.

Å bake sin egen pizza hjemme er en stor trend som bare vokser og vokser, og den vil vi selvsagt være med på, forteller Albert, som også er trofast tilbyder av virkelige klassikere.

– Ja, vi lager fremdeles blodpudding, som er en skikkelig godbit full av viktige næringsstoffer. Vil du smake? utfordrer Albert med et smil.