Fisketorget

Lokalfanget sjømat


Å handle fersk fisk og annen førsteklasses sjømat innerst i Vågen, har lange tradisjoner i Stavanger. Mange av oss husker nok de litt forblåste fiskekummene, men i dag kjenner enda flere til det enestående og moderne Fisketorget som ivaretar og foredler den rike arven Stavanger har som sjømatby.

Fra Pynteneset tar det ikke mange minuttene med egen båt til Fisketorget der daglig leder Lars-Erik Kristiansen og mesterkokk Karl Erik Pallesen ønsker velkommen til både fiskedisk og restaurant.

– Vi er nok de eneste i byen som har kun sjømat på menyen. Her tilbyr våre entusiastiske kokker velsmakende retter til lunsj og middag. Dagens meny varierer avhengig av sesong, råvaretilgang og kokkenes fantasi, forteller Lars-Erik, og peker på en stor tavle der hvite krittbokstaver forteller litt om hva fiskere ute i havgapet halte ombord i tidlige morgentimer.

– Vi prioriterer alltid lokalfanget sjømat fremfor langreiste varer.

– Vi har et godt nettverk av leverandører, både små og store. De ringer alltid når de får noe ekstra spesielt på kroken, og dermed kan det fort være du får noe ekstra spesielt på tallerkenen hos oss, smiler Lars Erik.

Restauranten på Fisketorget er populær og har mange stamkunder. Det samme gjelder den andre avdelingen, det vil si den seks meter lange kjøledisken som hver dag fylles med ca. 150 kilo fersk sjømat.

– Her får du nydelige, dagsferske råvarer fra lokale leverandører. I tillegg til tradisjonelle råvarer som reker, krabbe, håndskjærte filéter og hel fisk, tilbyr vi eksklusive varer som ferske kamskjell, østers, sushi, hummer, hjemmelagde silderetter, fantastiske klippfiskvarianter, eksklusive Ritz-produkter og mye mer, sier Lars-Erik, og legger til:

– Vi synes det er ekstra kjekt når noen får servert noe i restauranten, og blir inspirert til å lage samme rett hjemme med råvarer fra fiskedisken vår. Oppskriften, gode råd og tips følger selvsagt med!

Foto øverst til venstre: Fredrik Ringe.